Egnes for:
Dyreslag
Melkeku
Kjøttfe
Sau
Geit
Hest
Fôrtype
Rundball
Siloblokk
Løst gress
Rotfrukter
Kraftfôr

FeedProcessor

Unik finsnitter og fôrblander. Markedets laveste innlastingshøyde og effektbehov. TMR-mixing

  • TKS FeedProcessor er den ultimate finsnitter og fôrblanderen ( TMR-mixer ). Spesielt utviklet for Norske forhold.  Markedets desidert laveste innlastingshøyde (min.960mm) og effektbehov (2 x 5,5kW).
    Beholderen har kapasitet til å kutte/blande inntil to rundballer samtidig. Med hjelp av R2 reservoar kan man utvide kapasiteten betydelig, ved at maskinen laster inn nye rundballer/blokker/silohiv automatisk, ved behov.
  • Kan leveres helt enkelt som en stasjonær utfôringsmaskin for å lette arbeidet med å gjøre rundballer/silohiv om til finsnittet fôr som :
    • slippes ut gjennom mateluke og distribueres videre med gaffel, hjulgrabb eller kompaktlaster
    • mates til fôringsbelte i tak
    • mates til skinne- eller hjulgående maskiner som distribuerer direkte på forbrett eller forhekker.
  • Det finnes svært mange konfigurasjoner som gjør at det er mulig å tilpasse maskin til de fleste fjøs og fôringsbehov. Våre egenproduserte styringer gjør at maskinen kan styre eller kommunisere med det meste av andre enheter som skal fungere i et fjøs. Ved å justere kutte/blandetid, kan en få kuttet fôret ned til ønsket strålengde. Dette er svært viktig for fôropptaket og ete/jortetiden som dyrene må bruke. Spesielt på småfê, vil kutting ned mot 2-3 cm gi store utslag.
    Det betyr også mye for renhold, da dyrene ikke drar langt gras inn i båser og ned i gjødseltrekk etc.
  • Maskinene har rustfritt bunnkar, og kan leveres med rustfrie skruevindinger. Kraftige høykvalitets-stålplater brukes på resten av skrog og kasse. Slik sikrer man lang levetid og problemfri drift.
    Hele maskinen og styringen er produsert i Norge.  Det er vi stolte av!

Tekniske data

Av System user,
Tekniske data
FeedProcessorVekt (Kg)
FeedProcessor2700 (2900 med utstyr)
Strømforbruk
FeedProcessorEffekt (kW)230V (A)400V (A)Merknader
Kuttemotor5,5
Min. sikrings størrelse KUN MASKIN3232
Magazin0,552,71,5
Transportør3,0
Styrestrøm
FeedProcessor230V (A)400V (A)
Spenning NettypeITTN-S
Toleranse og spenning + / - 10% + / - 10%

 

Ekstra utstyr

Av Hanne Gry Sandkleiva,

 

Ekstra utstyr
Innleggsbrett
Vippe med løftefunksjon
Magazine
Veiesystem
Platering utover
Fotsett 3m
Drypp kar, manuelt
Transportør
SMS Alarm utsteder 28523 på alle versjoner

Servicekit og deler

Av System user,
Servicekit og deler
FeedProcessorSerie nr. :
KnivsettBeskrivelse/Notater
32004Knivsett med 50 kniver m/skruer og flensmutter
32009Knivsett med 150 kniver m/skruer og flensmutter
32010Knivsett lang/oval 8 stk m/skruer og flensmutter
32017Knifeholderplate, 8 stk m/skruer og mutter
32005Kanne med girolje 3,2 liter
321008Kniv stjerne Ø95 4kt hull

Film

Av System user,

 

 

 

 

 

Bilder

Av Hanne Gry Sandkleiva,

FAQ

Av Hanne Gry Sandkleiva,
Aktuelle spørsmål og svar
SPØRSMÅLSVAR
Hvor store sikringer må man ha? Selve maskinen bruker 2 x 5,5kW motorer på blandeskruene. Hver motor har en merkestrøm på 18A. Motorene styres av frekvensomformere som gir lav startstrøm, og reduserer behovet for størrelsen på sikringer. Allikevel vil mengde fôr, fuktighetsinnhold, struktur og strålengde m.m. kunne påvirke strømtrekket og ytelsen. Vi anbefaler 40Amp på 230V og 32Amp på 400V. Lokale forhold må uansett vurderes av elektriker og bruker, for evt. tilpassninger.
NB! tilleggsutstyr vil kunne øke behovet for høyere Amp på kursen.
Hvor lenge må man blande? Blandetid er veldig individuellt. Hvor mye har man inn i kammeret, fuktighet eller veldig tørrt, lange seige strå eller snittet fôr, hvor kort vil man ha fôret ut igjen.
De fleste legger i første ball/hiv, og så kjører man i minimum 5 minutt, deretter fyller man på neste ball og kjører alt til man har ønsket strålengde og mix.
Det er viktig å kontrollere blandetid når man skifter til annen slått/annet fôr, og justere i styringa, slik at man ikke kjører for lenge.
Kan man blande inn tørr halm eller høy? Dersom man skal blande inn tørr halm/høy, bør det legges inn i starten eller mellom 1. og 2. ball/hiv. Hvis det legges inn til slutt, vil det kunne "flyte" oppå. Tørrt fôr er lettere og har mye større volum.
 
Jeg har problem med avrenning under, hvordan løser jeg det? Avrenning av spesiellt rundballer er et problem som er vanskelig å kontrollere. Været gjennom sesong og frem til slåttetidspunkt, samt grad av fôrtørking (evt. mangel på det) avgjør hvordan dette blir. Utstyr som utsettes for mye silosaft er en stor utfordring i forhold til rust, tilgrising og rengjøring. Selve silosaften vil også føre til mye søl på gulvet rundt utstyret. TKS har idag et manuelt trau for å kunne skyve inn under luka. En del kunder lager egne løsninger med trau/oppsamlingskar, når avrenningen skaper problemer.
Regelmessig vask, rengjøring og smøring er viktig for å skåne utstyret best mulig ved eksponering av silosaft.
Hvor kort bør man kutte massen? Ulike dyregrupper har forskjellige behov med tanke på struktur, strålengde og mix. Storfè bør ikke ha kortere strålengde enn 4-6cm iflg. undersøkelser. Småfè kan gjerne ha ned mot 2-3cm.
Vi anbefaler at en diskuterer dette med sin lokale fôringsrådgiver, sammen med hvilke fôrtyper man mixer og hva man evt. blander inn av kraftfôr og tilsettninger.
Hva kan BASIC styringen gjøre? BASIC styring kan styre selve maskinen, samt opsjon som Vippe, Rundballeløfter eller R2 Reservoar.
Når må man ha AUTO-styring? AUTO styringen kan styre selve maskinen og har 5 ekstra utganger som kan styre transportbelter eller fyllekilder. 3 utgangen er alltid låst til en transportør.og to fyllekilder. De to siste kan man velge mellom disse to.